• "Basın milletin müşterek sesidir." - Mustafa Kemal Atatürk

Düzce Gazeteciler CemiyetiSaldırıyıKınadı

  • Tarih

    27.08.2021

Düzce Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada; Akçakoca’da meydana gelen yangında görevini yapmakta olan iki gazetecinin tartaklanması ve diğer gazetecilerin de görev yapmalarının engellenmesi kınandı.

Konuyla ilgili açıklamayı Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu başkanı Erol Tayhan yaptı

Magandaların gazetecileri hedef seçmesinin gelecek açısından büyük tehlike arz ettiğini vurgulayan Başkan Tayhan “eli kalem tutanı tartaklamak acizliktir, görev yapmasını engellemek de insanlık dışı bir harekettir” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti açıklamasında şu görüşlere yer verildi: 

“Gazeteciye görev yaptırmamak, gazeteciyi engellemek, hele hele gazetecileri tartaklamak ne insanidir ne ahlaki..!Böyle bir saldırının yangın esnasında olması da düşündürücüdür.

Yangın kent için acil müdahale anlamı taşır. Yangını haber alan gazetecilerde görev ifa etmek için gittikleri yangın mahallinde görev yaptıkları esnada tartaklanmışlardır. 

Yangında gazeteciyi tartaklamak “yangını körüklemek” anlamı taşır. Şu unutulmamalıdır: Gazetecilik bir kamu görevidir. Yangını görüntüleyerek halkı ve yetkili birimleri harekete geçirmek için görev yapan gazetecinin bu görevi ifa etmesini engellemek “alenen suçtur; yangını körüklemektir. Bu engelleme ve tartaklama ‘halkın haber alma hakkını gasp etmek anlamı taşır.’

O yüzden acilen bu gazetecileri tartaklayan magandalar tespit edilmeli. Kanun hükümleri gereği adalette hesap vermelidirler. Bugün cezası verilmeyenler yarın karşımıza farklı yöntemlerle saldırılarını artıracaklardır. Bu MAGANDALAR, gazetecilerin görev yapmasını engelleyerek, üstelik tartaklayarak da çifte suçu BİRLİKTE İŞLEMİŞLERDİR. nin yangın hortumunu gasp edenin, iyi niyetle haber yapan gazeteciyi tartaklayarak elindeki malzemesini kırmaya tevessül etmesi affedilebilecek bir hareket değildir. Sanki gazeteci yangının mümessili gibi davranılmıştır. Yangın esnasında insanların can ve mal telaşıyla canhıraş bir şekilde mücadele ettikleri esnada GÖREVİNİ YAPAN GAZETECİLERİNengellenmesi, tartaklanması ve malzemeleri alınarak parçalanması o anda halkın gazetecilere olan toplumsal tepkisine zemin hazırlanması gazetecilerin  sakin ve vakur duruşu ile büyümeden aşılmıştır.

Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; adli makamları da gazetecilere görev yaptırmayan magandaların da tespit edilerek adalete teslim edilmelerini bekliyoruz.”  

 

Kaynak: Oxijen TV


Bu İçeriği Paylaş

sponsorlarımız