• "Basın milletin müşterek sesidir." - Mustafa Kemal Atatürk

İlçelerimiz

Düzce'nin İlçeleri; Akçakoca, Gölyaka, Cumayeri, Çilimli, Gümüşova, Kaynaşlı ve Yığılcadır. Düzce'nin Beldeleri ise Beyköy, Boğaziçi ve Konuralp'tir.

Akçakoca: Akçakoca, Karadeniz Bölgesi, Bati Karadeniz Bölümü'nün en batisindadir. Iç Anadolu’nun denize açilan en yakin penceresi konumunda, yesil ve mavinin kaynastigi sirin bir tatil beldesidir. Yöre insani findikçilik, balikçilik ve turizm ile geçinir. Ankara ve Istanbul metropolleri arasinda yer alir. Yöre tarihi ve dogal güzelliklerine alabildigine sahip çikmis, sicak misafirperverligi, her mevsim bulunan tatli su ve deniz baligi ve alabalik üretimi ve tesisleriyle, yaylalarinda dogal yetisen canli alabaligiyla, findigi, meyvesi, dag çilegi, meshur kestane bali, özellikle kemik hastaliklarina iyi gelen sifali kumsallari, denizi ve folklorik özellikleriyle her bütçeye uygun bir dinlence ve eglenceyi birlikte sunar. Bilinen tarihi M.Ö. 1112’ye dayanan Akçakoca; tarih içinde Diapolis, Akçasar, Akçasehir isimlerini almis; 1934 yilinda bölgenin fatihi olarak bilinen Osmanli komutani Akçakoca Bey'in ismiyle anilmaya baslamistir. En yesil, en mavi, en farkli, en lezzetli, en ucuz, en kesfedilmemis sehrimizde, en sicak bir sekilde misafir edilmeniz için hepinizi Düzce ve Akçakoca’yi kesfetmeye davet ediyoruz.

Gölyaka: Gölyaka ilçesi Bati Karadeniz Bölgesi, bati sinirlari içerisinde Düzce Ili'nin en bati ucunda yer almaktadir. Gölyaka su kaynaklari, yaylalari ve ormanlariyla bir çekim merkezi olarak kendisini göstermektedir.

Cumayeri: Düzce’nin kuzeybatisinda yer alan Cumayeri Ilçesi Aralik 1999’da Düzce’nin il olmasiyla birlikte bu ile baglanmistir. Ilçeden geçen Büyük Melen Çayi üzerinde Kasim ve Mart aylari arasinda rafting ve kano sporlarini yapmak mümkündür. Dokuzdegirmen Köyü’nde bu amaca yönelik olarak kurulmus bir tesis bulunmaktadir.

Çilimli: Çilimli Bati Karadeniz Bölgesi'nde yer almakta olup, dogusunda ve güneyinde Düzce Ili, batisinda Cumayeri Ilçesi ve kuzeyinde Akçakoca Ilçesi bulunmaktadir.Özellikle kis aylarinda Düzce Ovasi’nda görülen sis tabakasina Çilimli ve civarinda rastlanilmamaktadir, bu nedenle yerlesim alani olarak ideal bir konumdadir.

Gümüşova: Ilçe Düzce Iline 18 km. mesafede olup Düzce Ovasi'nin bitisigindedir. Avlanmanin serbest oldugu dönemlerde ilçeden geçen Melen Çayi’nda balik avciligi yapilmaktadir. Ilçe findik, çay, kayin ve ceviz gibi Karadeniz iklimine has bitki dokusuna sahiptir.

Kaynaşlı: Kaynasli, Istanbul-Ankara yolu üzerinde, Düzce Ovasi’yla birlestigi bogazda kurulmustur.12 Kasim 1999’da meydana gelen Düzce depreminde Kaynasli yerle bir olmustur. Uzun fay kiriklarinin ve çatlaklarinin olustugu ilçede 313 kisi hayatini kaybetmis, 544 kiside yaralanmistir.12 Kasim depreminde Kuzey Anadolu fayi kirigi Kaynasli’da son bulmustur. Fayin ucunda bulunan Kaynasli bu nedenle 12 Kasim depreminden en fazla etkilenen yerlesim yeridir. Sehirde bulunan binalarin %90’indan fazlasi hasar almistir.

Yiğılca: Batidan Düzce ili ve Akçakoca ilçesi, güneyden Kaynasli Ilçesi ve Bolu Ili, kuzeyden Zonguldak Ilinin Alapli Ilçesi, dogudan Bolu Ilinin Mengen Ilçesi ile çevrili bulunmaktadir.

 

BELDELERIMIZ

Beyköy: Il merkezine 7 kilometre uzaklikta bulunan Beyköy Beldesi Düzce’nin güneyinde yer almaktadir. Beldenin batisinda Duraklar, kuzeyinde Karaçali, dogusunda Büyükaçma, güneyinde Kutlu, Kaledibi, Çinardüzü köyleri, güneydogusunda Degirmenbasi, güneybatisinda Develi Köyü yer almaktadir.
 
Bogaziçi: Il merkezine 14 kilometre uzaklikta bulunan Bogaziçi Beldesi 1994 yilinda kurulmustur. Beldenin kuzeyinde Kaplandede (Doruk) daglari, dogusunda Kabalak Köyü, batisinda Sancakdere ve Suncuk köyleri, Güneyinde Osmanca, Düzköy ve Güldere köyleri bulunmaktadir.
 
Konuralp: Il merkezine 6 kilometre uzaklikta bulunan Konuralp Beldesi 1955 yilinda kurulmustur. Beldenin güneyinde Düzce merkez, dogusunda Nasirli ve Beçiyörükler köyleri, kuzeyinde Bogaziçi beldesi, batisinda Çilimli ilçesi yer almaktadir. 

sponsorlarımız